Sa invatam sa iubim vremea

Sa invatam sa iubim vremea

Inceputul lunii noiembrie mi-a amintit de niste ani din trecut si de o perioada in care nu prea intelegeam anumite lucruri.
Cand eram adolescenta ma enerva foarte tare vantul: imi strica frizura obtinuta cu mult chin in fata oglinzii. Mai tarziu ma revoltam la ploaie, la frig, la ceata si tot asa. Am avut o perioada de cativa ani buni in care traiam doar pentru a merge la mare in timpul verii.

Trebuie sa recunosc ca sunt copilul Soarelui, ii iubesc lumina si caldura, iubesc zilele de vara lungi si starea de bucurie pe care mi-o da el.
Intr-o zi mi-am dat seama ca nu mai “traiam” decat in vacanta si am realizat ca nu mai savuram pe deplin toate momentele mici si mari de bucurie cu care viata mea era presarata. Le traiam, dar nu la intensitatea la care as fi putut sa le traiesc. Eram in stand by, in pauza, ca intr-o amorteala-hibernare auto-impusa. Doar vara simteam ca pot sa fiu eu, simteam ca atunci traiam pe deplin. Soarele imi dadea o energie aparte pe care o simteam cu toata fiinta mea.
In ziua in care am avut acest moment de Aha! am inteles ca ma saracesc singura, ca trec prin viata ca gasca prin apa si am hotarat ca fiecare anotimp pe care il traiesc are rostul lui si am mai hotarat ca de atunci incolo il voi aprecia pe fiecare dintre ele, cu felul lui special de a fi. M-am educat sa fiu atenta la fiecare schimbare de vreme, sa fiu atenta la cer, la Luna si la stele, la nori, la ploaia si la vant, la zapada, la copaci si plante, la Natura intr-un cuvant. Pana atunci imi mureau toate plantele pe care le primeam …pentru ca eram absenta si pentru ca nu ma conectam cu ele.
Si am inceput intr-o luna de noiembrie, care altadata ma facea sa ma revolt, sa vad frumusetea copacilor goi, a culorii gri cu inteaga ei paleta de nuante(da, exista multe nuante de gri!  ), sa ma las sa simt vantul, sa-i ascult sunetul, sa-i aud mesajul, am inceput sa privesc ploaia ca pe un semn de abundenta si de iubire fata de Pamant. Am inceput sa ies afara pe orice vreme si mi-am demonstrat mie insami ca ma pot bucura de toate acestea, si nu numai atat, dar au si inceput sa imi placa si sa le iubesc in adevaratul sens al cuvantului. Si inca ceva, nu am mai racit…..pentru ca nu ma mai opuneam vremii.
Treaba noastra ca locuitori ai acestei planete este, printre altele, sa ne adaptam la vreme, sa o acceptam si sa onoram schimbarea anotimpurilor.
Cu cat ne-am ascuns si n-am izolat mai mult in spatele zidurilor locuintelor noastre, cu cat ne-am impotrivit si rasculat importiva vremii, cu atat ne-am desprins de ritmurile naturale ale casei noastre, Pamantul, ne-am deconectat de ritmurile cosmice si universale.
Noi oamenii, ca si energie colectiva a gandurilor si intentiilor noastre, influentam vremea. Traind intr-o relatie cu planeta, ca vrem sa nu, noi o afectam si la acest nivel. Cu cat vibratia gandurilor noastre este mai joasa, mai negativa, cu atat vremea merge mai in extreme. Ea ne oglindeste pe noi, gandurile si emotiile noastre.
E datoria noastra, a fiecaruia dintre noi, sa ne monitorizam gandurile si sa nu ne complacem in a ramane in cele negative prea multa vreme. Ele sunt firesti atata vreme cat nu ne preocupa in majoritatea timpului. Daca sesizam ca avem prea multe ganduri negative, ne schimbam atentia pe ceva placut.
Si cum in fiecare anotimp exista ceva frumos, sa alegem sa observam acel ceva.
Intr-o sesiune de hipnoza veche, de acum opt ani, persoana cu care lucram si-a simtit constiinta existand intr-un copac si in apa unui rau. Inteband cum e sa fii copac, mi-a raspuns: ma gandesc la cum imi mangaie vantul frunzele, iar la cea cum e sa fii apa, ma bucur sa ma joc printre pietrele pa langa care curg. Poetic!
Va las cu gandul acesta:  In orice manifestare a Naturii exista un inteles, un scop si o MARETIE care ne aduce aminte de perpetuarea vietii si a energiei in toate formele ei, fizice sau nonfizice, pentru ca energia nu se pierde, ci doar se TRANSFORMA.
Sa avem o toamna asa cum avem nevoie sa fie! Si pentru ca e intai noiembrie, 111, sa fim constienti de energia zilei de azi: MANIFESTARE si ABUNDENTA.
Ganduri bune tuturor!   
Foto: Courtesy of Soulbox Sound.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha *