Psihoterapie online

Desi sunt o persoana careia ii place sa se afle fata in fata cu omul cu care vorbeste, se pare ca lucrul online imi tot apare in cale. Incepand cu 2013 am avut cereri pentru sesiuni de acest gen si din experienta aceasta va pot confirma ca se lucreaza la fel de bine in mediul virtual ca si fata in fata, cu o conditie: sa folosim o conexiune video pentru a putea crea o conectare reala intre noi. De aceea aplicatii ca Zoom, Skype si WhatsUp mi-au devenit familiare.

Nici noi, psihoterapeutii, nu puteam ramane in urma in aceasta era a tehnologiei. Si de ce sa nu o folosim, cand ea exista? Recunosc ca am avut o usoara rezistenta la evolutia prea rapida a tehnologiei, dupa care mi-am schimbat perspectiva si m-am împrietenit cu ea 🙂 Am hotarat ca adaptarea e mai de dorit decat a ramane in urma si a rezista schimbarii care oricum se producea in lume, indiferent daca eu sunt de acord sau nu. 🙂

Sesiunile online sunt un pic mai lejere, in special pentru cei care nu au mai facut niciodata terapie. In afara de marele avantaj de a nu trebui sa te deplasezi pana la cabinetul respectiv, poti sa porti o costumatie lejera, in confortul casei tale, ceea ce economiseste considerabil timpul alocat si costurile. In afara de aspectul material, mai este ceva: cand mergi prima oara in fata unui strain caruia urmeaza sa ii spui problemele cu care te confrunti, nu este chiar simplu sa iti deschizi sufletul. Curaj iti trebuie si la terapia online, doar ca aici nu mai exista presiunea prezentei fizice a terapeutului, al contactului vizual de la un metru distanta si nici formalitatea primei intalniri.

Pe langa aceste doua avantaje, in cazul meu mai exista unul – programul meu de lucru corespunde cu orele de dupa orele de munca din Romania deoarece eu sunt in urma cu 10 ore. Cand la mine e dimineata, in tara este dupa-miaza tarziu, ceea ce voua va permite sa va terminati programul de lucru, dupa care va veti putea intalni cu mine, fara a fi nevoie sa cereti o zi libera sefului.

Lucrez cu oameni din toata Europa si situatia aceasta este foarte avantajoasa pentru ambele parti.

Sper ca am reusit sa va arat cat de simpla si de atragatoare este terapia online. Eu sunt aici pentru voi si chiar daca departarea fizica poate fi mare, suntem DOAR la un click distanta.

Daca simtiti ca rezonati cu ce v-am prezentat aici, va astept cu inima deschisa sa ne conectam in mediul virtual. Voi fi onorata sa va fiu ghid in calatoria de autocunoastere!

Vreau sa fac un lucru clar: voi sunteti expertul in viata voastra, iar eu sunt un ajutor temporar. Cu totii ne putem simti pierduti sau confuzi intr-un moment al vieții. Cu totii am trecut prin situatii in care nu am stiut ce sa facem si cum sa reactionam. Cata vreme acestea sunt trecatoare, putem rasufla linistiti pentru ca suntem in limitele normalului.

Psihoterapia exact asta este: un ajutor, o sustinere temporara, in care oamenii isi descopera sau redescopera resurse pe care uitasera ca le au sau nu au fost constienti niciodata de ele, si apoi pornesc singuri mai departe in viata, cu instrumente nou dobandite care sa-i ajute sa treaca mai usor peste obstacolele vietii.